Eifel, wandelparadijs net over de grens

Voor de 7e editie die ik maakte van Extra Eifel is het toch weer gelukt om plekken te bezoeken waar ik niet eerder was. Het is geen streek waar veel ‘gebeurt’ – al zit ook Aken in deze gids, een fijne stad om naar het (muziek)theater te gaan of te winkelen. Maar het is wel een uitgelezen wandelgebied. Ik houd vooral van de Vulkaaneifel. Het Traumpfad Nette-Schieferpfad (zie foto hiernaast; 10 km), vanuit Trimbs of Welling, is een topper vol uitzichten. Nog wat dichter bij huis is Eifelspur Toskana (15 km), door het beschermde Lampertstal bij Alendorf, een juweeltje.

Voor een wandeling of fietstocht door het Ahrdal raad ik aan om later terug te komen (eind 2023 of in 2024): de herstelwerkzaamheden na de watersnood van zomer 2021 behoeven nog geruime tijd …

Koop nu in de webwinkel van de ANWB of bij de Zwerver.

Auteur: Angela Heetvelt
Publicatiedatum: november 2022
Uitgeverij: ANWB
ISBN: 978-90-18-04966-9

 

Eifelspur Toskana en het Weinfelder Maar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *