Californië, Arizona, Utah en Nevada

Van Big Sur en Sierra Nevada tot Grand Canyon en pueblo’s

Eindelijk weer een nieuwe druk van mijn Californiëgids. Na anderhalf jaar gesloten grenzen lukte een bezoek aan de VS eerst alleen nog met omwegen: in de zomer van 2021 na 15 dagen in Aruba, najaar 2021 na 15 dagen Vancouver (Island). In 2022 waren rechtstreekse vluchten weer mogelijk. Het trouwe truck-campertje stond sindsdien op hoge uitzichtpunten bij Big Sur en in Los Padres Forest, aan vismeertjes in de Sierra Nevada en in het woestijnland van Utah. Ik ging eindelijk duiken in het ijskoude water van de Monterey Bay – nadat de haaien er uitgekeken leken. Ik nam de stranden van Los Angeles extra onder de loep – bewonderde de beeldentuin van Niki de Saint-Phalle en bezocht het bescheiden gastenpaviljoen in Santa Monica dat ooit van Marion Davies was. Reizen in de voetsporen van herinnerde en vergeten vrouwen, die stuk voor stuk geschiedenis schreven maar daar niet allemaal de bladzijdes kregen die ze verdienden.

Bent u ook nieuwsgierig naar mijn non-fictie roman: Nieuwkomers, de waargebeurde verhalen van Rachel, Julia, Alma en Lorraine? Waarmee ik buiten de context van de reguliere reisgids treed en vier bijzondere vrouwen voor het voetlicht breng. Hopelijk meldt zich spoedig een geïnteresseerde uitgever …

Tot dan is er in elk geval:

Te koop in de webwinkel van de Zwerver of bij je favoriete boekhandel.

Auteur: Angela Heetvelt
Publicatiedatum: januari 2023
Uitgeverij: Gottmer-Dominicus
ISBN: 978-90-2577-291-8

Ten noorden van San Luis Obispo
Duiken in het kelpwoud van de Monterey Bay

Marion Davies guesthouse (nu Annenberg Community Beach House)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *