Franse Alpen, volledig vernieuwde gids

En na de stilstand van 2020-2021 barstten de reiskriebels weer los. Onder de oude titels die afgestoft moesten worden, was Extra Franse Alpen, een gids die ik nog niet eerder had gemaakt. Tja, en dan gaat de boel op de schop … Het resultaat mag er volgens mij zijn, met tientallen nieuwe foto’s. Liefhebbers geef ik graag mijn heerlijke reisroute van de zonnige zomer van 2022, de eerste verre trip met onze elektrische auto – en fietsen. Via het Meer van Genève met Évian, Thonon en Yvoire naar de (Haute) Savoie, inclusief omweggetjes naar wandelparadijs Fer-à-Cheval, de tuin van Marie-Louise Jaÿ in Samoëns en het juweel-kerkje van Plateau d’Assy. Naar Annecy, Chambéry, Aix-les-Bains en Grenoble. En van die bezienswaardige steden terug naar de natuur, de echte bergen in van de Belledonne, de Vercors, de Écrins en de Queyras. Nog even tijd voor een duik in het meer van Serre-Ponçon.

Maar natuurlijk kun je ook een meer relaxte route uitstippelen …

Koop nu in de webwinkel van de ANWB, bij de Zwerver of je favoriete boekhandel.

Auteur: Angela Heetvelt et al.
Publicatiedatum: november 2022
Uitgeverij: ANWB
ISBN: 978-90-18-04928-7

Kerkje van Plateau d’Assy, Yvoire aan het Meer van Genève, de olifantenfontein van Chambéry, een bijzondere tentoonstelling in het Musée Dauphinois van Grenoble, en wandelen in de Chartreuse.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *