Reisseizoen en reisbeperkingen

Voorjaar bij Monterey

Het perfecte seizoen voor een bezoek aan Californië is weer aangebroken: het voorjaar.  De winter bracht meer regen dan gebruikelijk, wat tot gunstige bodemomstandigheden heeft geleid voor flora en fauna en hopelijk een buffer vormt voor de zomerdroogtes die de afgelopen jaren desastreus waren. In 2018 brandde in Californië een grondoppervlak van ruim 4000 km2, waarbij meer dan 17.000 woningen in vlammen opgingen; in het aangrenzende Nevada besloeg de vuurzee in totaal 2500 km2.

Highway 1 heeft geen structurele beperkingen. Nu nog wachten tot de passen opengaan voor wie de Sierra Nevada wil doorsteken. De Tioga Pass gaat meestal in de loop van de maand mei open, maar ook daarna kan het voorkomen dat de weg gedurende één of enkele dagen wordt afgesloten in verband met sneeuwval, zware regenval of modderlawines.

Hoewel bijzondere omstandigheden het hele jaar kunnen voorkomen en je oorspronkelijke plannen daardoor mogelijk aanpassing behoeven, kun je in Californië toch het hele jaar voor een aantrekkelijke reis terecht.

Voor de meest recente informatie, kijk op de website van de Californische wegendienst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *